Τρίποντο και ισοφάριση απο το Miami
LocalBasket Main Logo
Home Ανάλυσε το Τρίποντο και ισοφάριση απο το Miami

Τρίποντο και ισοφάριση απο το Miami

gt1

 

Μετα το τριποντο του Dirk Nowitzki που εδωσε στο Dallas προβάδισμα 3 πόντων το Μιαμι ψάνει το τρίποντο για να ισοφαρίσει το παιχνίδι και να το πάει παράταση. Το Miami είχε μια γρήγορη πάσα στην weak side χάρη στο λάθος του Jason Terry:


gt1

Το ουτ ξεκινάει με τον LeBron James να κάνει την επαναφορά απο το πλάι, μόλις παίρνει την μπάλλα οι δυο σουτέρ του Μιαμι ο Mike Miller και ο Mario Chalmers περνάνε Χιαστή απο τον Chris Bosh πηγαίνοντας στις γωνίες αντίθετα απο οπου ξεκίνησαν

gt2

Αφου ο Miller και ο Chalmer περνάνε απο τον Bosh αυτός κατεβαίνει και παίρνει θέση για να δώσει downscreen στον Dwyane Wade. Ο Wade εχει πάρει θέση κάτω απο το καλάθι και χρησιμοποιεί το screen. Και εδώ γίνεται και το αμυντικό λάθος. Ο Jason Terry αντί  να ακολουθήσει τον παίκτη του αυτος βγαίνει μπροστά στον Dwyane Wade για να τον εμποδίσει να πάρει την μπάλα.

gt3

ο Terry  πίστευε οτι η μπάλλα θα πήγαινε στον Wade και ήθελε να βοηθήσει τον Jason Kidd μέχρι να εκανε το recover γύρω απο το screen toy Bosh, το μόνο πρόβλημα ήταν οτι Terry έδωσε βοήθεια αφήνοντας ολομόναχο τον παίκτη του στην γωνία.

gt4

LeBron James shows tremendous vision, spotting Chalmers and hitting him with a quick pass.  Sometime in late game situations players get too focused about where the play is going and get tunnel vision, only looking for the first option and forcing the basketball in there.  LeBron James did a great job of keeping his eyes open and looking at everything.  He noticed that Jason Terry doesn’t chase Chalmers to the corner and hits him with the pass.  Here is the play in real time:

LeBron James δείχνει να βλέπει όλο το γήπεδο βλέποντας ελεύθερο τον Chalmers στην άλλη άκρη και του πετάει κατευθείαν την πάσσα. Ως συνήθως οι περισσότεροι παίκτες σε τετοιες καταστάσεις δεν έχουν την υπομονή και αν δεν βγεί η πρώτη πάσα μετά κολλανε ο LeBron James εκανε καλή δουλειά και είδε οτι ο Jason Terry δεν ακολούθησε τον Chalmers, δείτε κα το ανάλογο βίντεο :

παρόλα αυτά το Dallas ήταν επτάψυχο και με ενα απίστευτο επιμέρους 20-2 οι Dallas Mavericks ανέτρεψαν διαφορά 15 πόντων στην τελευταία περίοδο και επικράτησαν των Miami Heat με 95-93 ισοφαρίζοντας την σειρά των τελικών του ΝΒΑ σε 1-1