ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.Σ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ
LocalBasket Main Logo
Home

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Α.Σ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ

Α.Ο. Πολυκράτης – Α.Σ. Καρλόβασι
Ενας αγώνας που δικαιούται πιο σοβαρή αντιμετώπιση…


Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες της Τ.Ε. ΕΟΚ Σάμου είναι η συνεπής τήρηση του προγράμματος τέλεσης των αγώνων καλαθοσφαίρισης στον νομό μας.
Η επιτροπή αποφασίζει για αλλαγή του προγράμματος, μόνο αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι (ομαδική ασθένεια αθλητών, αδυναμία μετάβασης στο γήπεδο λόγω κακών καιρικών συνθηκών κ.λ.π.). Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρχει έγγραφο αίτημα (προς την επιτροπή) και από τις δύο ομάδεςπου επιθυμούν την οποιαδήποτε αλλαγή. Την τελική απόφαση λαμβάνει η επιτροπή.

 

 
Οσο αφορά τον προγραμματισμένο αγώνα Α.Ο. Πολυκράτης – Α.Σ. Καρλόβασι της 19/2/2011 και ώρα 20.00 μ.μ., η Τ.Ε. ΕΟΚ Σάμου (μόνο τα δύο από τα τρία μέλη της επιτροπής κκ Δρίλλιας, Βογιατζής) αυθαίρετα  (χωρίς αίτημα από καμία ομάδα) προχώρησε σε αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα στις 21.30 μ.μ.
Ο λόγος που παρουσιάζει η επιτροπή είναι η τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα και κάποιο αόριστο αίτημα «φιλάθλων» να μη συμπέσει η διεξαγωγή του αγώνα Α.Ο. Πολυκράτης – Α.Σ. Καρλόβασι με την μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα. Την αυθαίρετη και άστοχη απόφαση της επιτροπής, θα καταδείξει μια σειρά επιχειρημάτων που παραθέτουμε παρακάτω.

 


1) Θεωρούμε αδιανόητο να δίνεται «προτεραιότητα» στο ποδόσφαιρο από τους ανθρώπους που υπηρετούν το μπάσκετ. Ο αθλητής του Α.Ο.Π. Στέργιος Μυτιληνού δήλωσε εύστοχα ότι «όποιος θέλει να δει μπάσκετ, θα είναι στο γήπεδο».


2) Τίθεται θέμα άνισης μεταχείρισης των φιλάθλων των δύο ομάδων. Είναι σαφές ότι με την αυθαίρετη απόφαση για την διεξαγωγή του αγώνα σε προχωρημένη βραδυνή ώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολη η μετακίνηση φιλάθλων του Καρλοβάσου (δεν νοείται η επιστροφή παιδιών σε μεταμεσονύκτιες ώρες).
3) Το σοβαρότερο ατόπημα αφορά την ποιότητα του αγώνα, που θα υποβαθμιστεί από το προχωρημένο της ώρας. Για τους γνώστες του αθλήματος, θεωρείται αποδοτικό να διεξάγονται οι αγώνες σε ώρες κατά τις οποίες οι φυσικές δυνάμεις των αθλητών μεγιστοποιούνται.


Θα ήταν παράλειψή μας, να μην αναφέρουμε την υπεύθυνη στάση της διοίκησης του Α.Ο.Π., που στην μεταξύ μας επικοινωνία δήλωσε ότι δεν επιθυμεί (ούτε αιτήθηκε) αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα.
Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, αρνούμαστε να πάρουμε μέρος στην ποδοσφαιροποίηση του μπάσκετ, θεωρώντας την στάση μας δίκαιη και ουσιαστική για την ανάπτυξη του αθλήματος.


Με τιμή

Ευάγγελος Μαούνης
Εφορος Μπάσκετ Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ


Νεκτάριος Σιδηρόπουλος
Γεν. Αρχηγός Μπάσκετ Ανδρών Α.Σ. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 


 

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ!

Επειδή προσωπικά έχω την ευτυχία να ασχολούμαι με το μπάσκετ σε καθημερινή βάση μέσα από τα γήπεδα, τα βιβλία και τα βίντεο και όχι μέσα από τις αίθουσες κεντρικών ξενοδοχείων ή καφετεριών της Σάμου


Επειδή για μένα το μπάσκετ είναι το ομορφότερο άθλημα που έχει εφεύρει ο άνθρωπος για να καλλιεργήσει σώμα και πνεύμα μακράν του δεύτερου
Επειδή η ενασχόλησή μου με το άθλημα αρχικά ως παίχτης και στη συνέχεια ως προπονητής ξεκινώντας από το 1989 μου έχει δώσει την ευχέρεια να αντιλαμβάνομαι καταστάσεις που προάγουν και άλλες που υποβαθμίζουν αυτό που αγαπώ με πάθος


Επειδή δεν το χωράει ο νους μου άνθρωποι που αποτελούν τους θεσμούς του αθλήματος στο νησί να προχωρούν σε 'έργω εξύβριση' του αθλήματος μεταθέτοντας τον αγώνα της χρονιάς προκειμένου να παρακολουθήσουμε από την τηλεόραση έναν αγώνα άλλου αθλήματος
Επειδή είναι ασυγχώρητο οι ίδιοι δήθεν θεματοφύλακες του αθλήματος στο νησί να αγνοούν επιδεικτικά τον φίλαθλο κόσμο του Καρλοβάσου απαγορεύοντας με τον αυθαίρετο ορισμό της συγκεκριμένης ώρας του αγώνα τη δυνατότητα να έρθει στο παιχνίδι, πράγμα που δικαίως δεν στερήθηκε ο αντίστοιχος φίλαθλος του Πυθαγορείου τον πρώτο γύρο


Επειδή τέλος βλέπω να χύνονται δάκρυα από το μοναδικό διαδικτυακό σάιτ της επιτροπής μπάσκετ στο νησί για την μη τέλεση του αγώνα την ίδια στιγμή που το ελεύθερο φόρουμ ανταλλαγής απόψεων (ακραίων κάποιες φορές είναι αλήθεια, εμπρηστικών κάποιες άλλες, άκρως επικοδομητικών κάποιες τρίτες, σίγουρα όμως ελεύθερων και μη λογοκριμένων) έχει καταργηθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στο όνομα της προστασίας τίνος τάχα; Του αθλήματος ή αυτών που πήραν αυτή την απαράδεκτη απόφαση;


Επειδή το μπάσκετ δεν τελειώνει με τον αγώνα αυτό και υπάρχουν σημαντικοί αγώνες μπροστά μας,
Kαλώ τους υπεύθυνους από δω και πέρα σε σοβαρότερη αντιμετώπιση 1) του ιδίου του αθλήματος το οποίο υποτίθεται ότι υπηρετούν, 2) του φιλάθλου κόσμου όλων των εμπλεκομένων στο πρωτάθλημα ομάδων, 3) του ιδρώτα που χύνουν οι παίχτες μας στα γήπεδα του νησιού μας. Βάλτε όποια από τις τρεις προτεραιότητες θέλετε πρώτοι εσείς..


Καρλόβασι, Σάμος, 19-02-2011
Με τιμή,


Κώστας Κηρυκόπουλος, M.Sc., καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής καλαθοσφαίρισης,     ανιδιοτελής εραστής του αθλήματος