Αγ. Δημήτριος (TCG) vs ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 57-70
LocalBasket Main Logo
Home

Αγ. Δημήτριος (TCG) vs ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 57-70

Πριν ξεκινήσω να γράφω οτιδήποτε θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα των Αμπελοκήπων για την νίκη τους και τον προπονητή τους για ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που διεξήχθη την δευτέρα στο κλειστό των Αμπελοκήπων.

Η αλήθεια είναι ότι στα 6 χρόνια που ασχολούμαι με την προπονητική δεν έχω ασχοληθεί με διαιτητές μετά την λήξη του αγώνα όλα μένουν στο γήπεδο και αν έχεις καλύτερη ομάδα κερδίζεις είτε είναι καλή, μέτρια και μερικές φορές κακή διαιτησία, αυτή είναι φιλοσοφία ζωής για μένα, στα 6 χρόνια προπονητικής θητείας και με τα λίγα 300+ παιχνίδια που έχω στο ενεργητικό μου σε διάφορες κατηγορίες και τμήματα (Εφηβικό-Κορασίδες-Νεανίδες-Ανδρικό-Γυναικείο σε εθνικές και τοπικές κατηγορίες) έχω πάρει 3 τεχνικές ποινές και δεν έχω υποπέσει σε κανένα άλλο πειθαρχικό παράπτωμα από την θέση μου σαν προπονητής, επίσης σε αυτές τις τοπικές κατηγορίες πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρξει εύνοια μιας ομάδας ούτε κάποια σκοπιμότητα από πλευράς διαιτητών, μόνο άγνοια και ανικανότητα, αυτά τα δυο θα σας περιγράψω παρακάτω που μετέτρεψαν ένα όμορφο και δυνατό παιχνίδι σε παρωδία γιατί οι Διαιτητές Φρυδάς και κυρίως Κοϊμτζόγλου φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και ανίκανοι να ελέγξουν το ματς.


 

Από την αρχή οι διαιτητές ήταν αδιάφοροι για το παιχνίδι, με τα βίας είχαν γνώση ποια κατηγορία σφυρίζουν δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν ποτέ την βαθμολογική θέση των ομάδων και ποτέ δεν κατάλαβαν ότι ο νικητής πήγαινε στις πρώτες θέσεις τις βαθμολογίας , μάλλον περίμεναν να σφυρίξουν ένα παιχνίδι με 2 αδιάφορες ομάδες που απλά ήρθαν για να παίξουν και να πάνε γρήγορα σπίτι τους. Και αυτό φάνηκε και στο ημίχρονο που δεν άφησαν καν τους παίκτες να βαρέσουν ούτε ένα σουτ για ζέσταμα και ξεκίνησαν το ματς κατευθείαν.

Από την αρχή ο διαιτητής Κοϊμτζόγλου άρχισε να μιλάει ειρωνικά στους παίκτες μου και τις αντίπαλης ομάδας κάθε φορά που ζητούσαν ένα σφύριγμα, «έλα τώρα που θέλετε και φάουλ» «είστε για να φάτε πολλές τεχνικές ποινές» ακόμα υπήρξε και συνομιλία με παίκτη μου μετά από ανεπιτυχή επίθεση όπου ο αντίπαλος σε αιφνιδιασμό δεν μπόρεσε να προλάβει τον παίκτη του Αγ. Δημητρίου και έσκυψε και του έκανε ‘σκαμνάκι’ κλασσικό αντιαθλητικό φάουλ και για κάποιους διαιτητές είναι και αποβολή, (δεν θα θεωρήσω ότι ήταν σκόπιμο από την πλευρά του παίκτη των Αμπελοκήπων τα παιδιά μόνο συγνώμη δεν ζητούσαν σε κάθε φάση που γινόταν κάποιο παράπτωμα) δεν δίνετε τίποτα!! ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός και υπάρχει η εξής συνομιλία μετά από αυτό το μαρκάρισμα


Παίκτης Αγ.Δημ: Γιατί δεν έδωσες τίποτα? Θα χτυπήσουμε γαμώ τη μου.

Διαιτητής-1: Θέμη κανόνισε. Είμαι αδερφός ενός φίλου σου από σχολή.

Παίκτης Αγ.Δημ: Ε και?To foul που έσκασα κάτω δεν το έδωσες.

Διαιτητής-1: Θα στην δώσω (την τεχνική). Θα στην δώσω.

Παίκτης Αγ.Δημ: Δωστην μου Γαμωτο Δωστην ετσι όπως εκανες το ματς το τελειωσες

Και όλα αυτά αφού έχει κριθεί το αποτέλεσμα στο τέλος και ούτε σε εκείνο το σημείο ο διαιτητής Κοϊμτζόγλου δεν αποφασίζει να πάρει ένα σφύριγμα αντιαθλητικό όπως περιέγραψα παραπάνω δίνει τεχνική πράγμα που δείχνει την απροθυμία να σφυρίξει οτιδήποτε μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι

Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι ο έφορος τις Ομάδας αποβλήθηκε στο ημίχρονο στην κερκίδα γιατί ρώτησε ποιος ο λόγος για την μία τεχνική ποινή και γιατί την έδωσε καθώς επίσης και ο προπονητής στο τέλος του παιχνιδιού απομακρύνθηκε από τον πάγκο χωρίς προειδοποίηση γιατί γύρισε και είπε τον διαιτητή Κοϊμτζόγλου

-ΠΑΣ ΚΑΛΑ?? (Σε μια φάση που το λιγότερο που μπορούσε να δώσει ήταν ένα φάουλ) το οποίο έκανε τον διαιτητή χωρίς προειδοποίηση να αποβάλει τον προπονητή από τον πάγκο έχοντας λίγα λεπτά πριν τελειώσει και την ομάδα να παλεύει για το αποτέλεσμα που δεν θα ερχόταν ποτέ

Και οι δυο διαιτητές σε όλο το παιχνίδι ήταν εκτός φάσης μιας και χαρακτηριστικά αναφέρω ότι ο διαιτητής Φρυδάς 3 φορές δεν μπόρεσε να δει baseline πάτημα γραμμής δύο υπέρ τις ομάδας μας και μία για τους αντιπάλους.

Μπορώ να αναφέρω αναρίθμητα περιστατικά όπως φάουλ που προκλητικά δεν δόθηκαν, βήματα που σφυρίζονταν με απίστευτη ευκολία, και το κυριότερο που έκανε το παιχνίδι να εξελιχτεί έτσι ήταν οι 4 τεχνικές ποινές σε διάφορα χρονικά διαστήματα που δόθηκαν απλόχερα χωρίς ουσιαστική αιτία ή διαμαρτυρία και από ότι κατάλαβα ήταν το μέσω του κ. Κοϊμτζόγλου μιας και το ματς του είχε ξεφύγει από τον έλεγχο να προσπαθήσει να το ελέγξει πράγμα που δεν έγινε γιατί πάντα ήμασταν κοντά στο score και δεν παρατούσαμε το ματς.

Στο τέλος αφού έκλεισε το φύλλο με βιασύνη χωρίς να υπάρχει λόγος μιας και οι διαμαρτυρίες ήταν σε λογικά επίπεδα καθώς ζητούσαμε εξηγήσεις για το τι έγινε σε κάποια σημεία του αγώνα πήγαν οι διαιτητές στα αποδυτήρια έμειναν για 15 λεπτά και χωρίς να φωνάξουν τους εκπροσώπους από κανένα σωματείο ως όφειλαν, έγραψαν κάτι ‘μουτζούρες’ στις παρατηρήσεις και κάλεσαν τους διαιτητές από το επόμενο παιχνίδι (Τσιρτσιμάλη και Στούμπο) για να μας παραδώσουν το φύλλο εκείνοι!! ενώ ο Κοϊμτζόγλου και Φρυδάς έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι χωρίς να μιλήσουν σε κανέναν με την συνοδεία του κ. Τσιρτσιμάλη και Στούμπο (σαν μικρά παιδάκια που δεν μπορούν να αναλάβουν τις ευθύνες για την κακή διαιτησία και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έγραψαν στο φύλλο), ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είχαν τα μούτρα να μας δώσουν οι ίδιοι  το φύλλο αγώνα και τουλάχιστον να μας εξηγήσουν τι έγραψαν, το έδωσαν σε τρίτους διαιτητές και έφυγαν χωρίς να μιλήσουν σε κανέναν όπως όπως!

Κλείνοντας αναφέρω ότι έχω αυτούς του παίκτες 3 χρόνια είμαι περήφανος για το ήθος και την προσπάθεια που καταβάλουν τόσα χρόνια μέσα από δύσκολες συνθήκες και δεν θα επιτρέψω σε κάποιους να νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να κάνουν το χόμπι τους εις βάρος μας!

Ειλικρινά ελπίζω να βρω τον χρόνο να κόψω το βίντεο του αγώνα και να παραθέσω καρέ καρέ την ανικανότητα από την αρχή και το μένος στην συνέχεια του κ. Κοϊμτζόγλου εις βάρος της ομάδας μας.

 

 

 

Χρήστος Νίκου