ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΤ- ΑΝΤΙ ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
LocalBasket Main Logo
Home

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΤ- ΑΝΤΙ ΧΟΡΗΓΟΥ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

O Εθνικός Λάρισας τη φετινή χρονιά, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφαία κατηγορία της Θεσσαλίας και εκμεταλλευόμενος το γεγονός της μεγάλης προβολής και του ενδιαφέροντος που τυγχάνει η Α1 ΕΣΚΑΘ, προχωρά σε μια ακόμη καινοτόμο κίνηση, προκειμένου να δείξει ότι το άθλημα της καλαθοσφαίρισης μπορεί να έχει κοινωνικές προεκτάσεις και να βρίσκεται κοντά στους συνανθρώπους μας.

Πλέον, και από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου στη στολή της ομάδας αντί για το όνομα κάποιου χορηγού θα εμφανίζονται τα σήματα των φορέων «Σύλλογος γονέων φίλων και κηδεμόνων Αυτιστικών ατόμων νομού Λάρισας», «Σύλλογος Κεντρικής Ελλάδας γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις ΙΑΣΩ» καθώς και του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», που δραστηριοποιούνται ουσιαστικά όχι μόνο στη Λάρισα αλλά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία.

 

Ο Εθνικός θα προβάλει το έργο τους όχι μόνο με την εμφάνιση των στολών του αλλά διανέμοντας και ενημερωτικό υλικό σε κάθε αγώνα του αλλά και σε όποια άλλη περίπτωση του ζητηθεί. Ωστόσο ο Εθνικός δεν μένει μόνο σε αυτήν τη συμβολική κίνηση αλλά θέλοντας να δείξει και την έμπρακτη στήριξή του ενημερώνει ότι όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν οικονομικά αυτήν την προσπάθεια κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οποιοδήποτε κι αν είναι το ποσό της χορηγίας, το 50% θα δοθεί στους παραπάνω φορείς.

 

 

Σαν ανταπόδοση θα έχουν την προβολή:

-Μέσω δελτίων τύπου του σωματείου

-Μέσω του site ως χορηγοί της ομάδας

-Προβολή στο ημερολόγιο της ομάδας

Επίσης σε κάθε οικονομικό υποστηρικτή θα δοθεί και μια στολή της ομάδας με την ανάλογη προβολή στα τοπικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εθνικού Λάρισας, Αντώνης Ανδρέου τονίζει: «Οι καταστάσεις και τα δεδομένα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν είναι καθόλου εύκολα, αλλά σίγουρα δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να χαθεί η ουσία του αθλήματος. Και αυτή είναι, το να είμαστε κοντά σε όλους, αφού και μία ομάδα είναι μικρογραφία της κοινωνίας, αποτελούμενη από άτομα που παλεύουν ωστόσο για το σύνολο. Είχαμε την ιδέα να τοποθετήσουμε στη φανέλα της ομάδας αντί χορηγού τρεις φορείς που παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για το καλό συνανθρώπων μας που χρειάζονται στήριξη και κάθε βοήθεια. Εμείς μπορούσαμε με κάθε ευκολία να προσφέρουμε αυτή τη στήριξη για να τους δώσουμε δύναμη. Και από αυτή τη δύναμη αντλούμε κι εμείς τη δική μας για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο παρκέ και να δείξουμε ότι το μπάσκετ έχει αυτό ως πραγματικό πρόσωπο και τίποτε άλλο. Τα χρήματα σίγουρα μετρούν αλλά όχι πάντα και σε όλες τις περιπτώσεις».

Επίσης, ο διοικητικός του Εθνικού Λάρισας Δημήτρης Μπακοδήμος συμπληρώνει: «Δεν προχωρήσαμε αβίαστα στη συγκεκριμένη κίνηση αλλά τη διαχειριζόμαστε ως ιδέα από την αρχή του καλοκαιριού. Θα μπορούσαμε να έχουμε βρει έναν χορηγό για να μπει η ονομασία του στην εμφάνιση του συλλόγου αλλά αυτό δεν αρκεί για εμάς. Για εμάς είναι αρκετό να ξέρουμε ότι μπορούμε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον και άλλων συμπολιτών μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για τη στήριξη αυτών που τη χρειάζονται πραγματικά, γιατί όλοι δίνουν τον δικό τους αγώνα τόσο εντός όσο και εκτός των ορίων του γηπέδου. Περιμένουμε την ανταπόκριση του κόσμου για την ενίσχυση των φορέων αυτών ώστε η προσπάθεια όλων να δώσει καρπούς για ένα καλύτερο μέλλον, τόσο για τον αθλητισμό όσο και για την ελληνική κοινωνία».